Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος απήχθη κοντά στην οικία του στο Καβούρι

ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΡΕ!!!

Τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο, ιδρυτή των Super Fast Ferries, απήγαγαν από το Καβούρι στις 8:40 το πρωί της Δευτέρας άγνωστοι άνδρες.

Το αυτοκίνητο του εφοπλιστή, μαζί με τον οδηγό του, ακινητοποιήθηκε από τους δράστες, οι οποίοι έσπασαν τα τζάμια και με την απειλή όπλου, πιθανότατα καλάσνικοφ, τους ανάγκασαν να επιβιβαστούν στο δικό τους κλειστού τύπου σκούρο φορτηγάκι.

Λίγο αργότερα οι δράστες άφησαν στο Κορωπί τον οδηγό δεμένο με χειροπέδες και διέφυγαν προς την ανατολική Αττική.

Στη θέση Αγιος Νικόλαος Κορωπίου η αστυνομία ανακάλυψε καμμένα το κλειστού τύπου φορτηγό, στο οποίο επιβίβασαν οι δράστες τον κ. Παναγόπουλο και τον οδηγό του, καθώς και ένα ακόμη ΙΧ αυτοκίνητο, που ακολουθούσε το φορτηγό, στο οποίο επέβαιναν άλλο ένα ή δύο άτομα.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται για ενέργεια του κοινού ποινικού δικαίου με κίνητρο πιθανότατα τα λύτρα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επικοινωνία των απαγωγέων με την οικογένεια του απαχθέντος.

Ο κ. Παναγόπουλος είναι 74 ετών και θεωρείται ο «πατριάρχης» της ελληνικής κρουαζιέρας και γενικότερα της ακτοπλοΐας.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στράφηκε με επιτυχία στον τομέα της επιβατηγού ναυτιλίας και το 1992 ιδρύει την εταιρεία Επιχειρήσεις Αττικής (Attica Συμμετοχών από τα μέσα του 2004).

Η έτερη εταιρεία του ομίλου (Blue Star Ferries) προέκυψε από τη μετονομασία της εταιρείας Γραμμές Στρίντζη, την οποία είχε αποκτήσει στα τέλη της δεκαετίας τoυ 1990 (1999).

Τον Οκτώβριο του 2007 πούλησε την Attica Συμμετοχών και την Blue Star Ferries στον όμιλο MIG έναντι 286,1 εκατ. ευρώ και τον Φεβρουάριο του 2008 αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Ο κ. Παναγόπουλος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και κατά πληροφορίες ήταν έτοιμος να αναχωρήσει για τις ΗΠΑ.

Όταν χάνετε το καφάλαιο όλος ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί με απίστευτη μαινότητα. ΜΠΡΑΒΟ. Όταν είχε χαθεί ο Αλεξ. βάζανε την Νικολούλη να τον ψάχνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου